آیت الله لایینی:انسان کتاب مبین هست که میخواهد میان دو کتاب دیگر بصورت میان رشته ای تطابق برقرار کند.
دومین همایش ملی پژوهش های میان رشته ای قرآن و انگاره های علوم زیستی بصورت نیمه حضوری در سالن اجتماعات روابط عمومی دانشگاه در حال برگزاری می باشد.
دکتر تیموری رئیس همایش و رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در این همایش با بیان اینکه پیامبر مهربانی ها حضرت محمد صلوات الله علیها بزرگترین انسان تاریخ در حدیث ثقلین از قرآن و عترت خود بعنوان امانت هایی که از خود بجا گذاشت افزود: قرآن و مفاهیم عمیق آن از دغدغه های پیامبر بوده که می دانسته مهجور خواهد ماند.
رئیس همایش گفت: در عصر مهجوریت قرآن، چالشی بعنوان خلاء همراهی و تلفیق علم و معنویت است که باید با بکارگیری قرآن و استفاده از مرجعیت معنوی و علمی قرآن هم از منابع سرشار قرآن بهره ببریم و هم قرآن را از مهجوریت خارج کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر محمدی لائینی نماینده محترم ولی فقیه در استان مازندران در این همایش گفت: ما دو واقیعت و کتاب داریم تو حقیقت داریم، یکی به نام دین که منبع اصلی این قرآن است و منبع دوم آن عترت است و یک واقیعت دیگری داریم که آنهم خودش یک کتاب است بنام جهان هستی و حقیقت های این جهان، که اسم یافته های خودمان از این کتاب تکوین را علم می گذاریم.
نماینده ولی فقیه در مازندران ادامه داد؛ این دو واقعیت رو خداوند آفریده است، همان خدایی که جهان هستی را آفریده ،همان خداوند کتاب تکوین را نیز خلق کرده است و قرآن کتاب و گفتار همان خداوند است و در نتیجه جهان هستی و قرآن با هم هیچ تناقضی ندارند و موید یکدیگر می باشند و اجزای این دو کتاب با یکدیگر در تناقض نیستند.
وی اظهار داشت؛ بعضی از اجزای قرآن بعضی دیگر را تایید و تصدیق می کند و ممکن است ما درک و فهم پی بردن به آنرا نداشته باشیم، در کتاب هستی هم به همین شکل است و تمام اجزای جهان هستی هم در راستای یکدیگر و مکمل یکدیگر و اجزای یک چرخه واحد هستند که هر کدام به جای خوشان لازم هستند و هیچ حلقه ای از این زنجیره بزرگ بدون فایده نیست، در کتاب تکوینی قرآن نیز هیچ کلمه ای بدون حکمت و فایده نیست و همه آنها درست و حساب شده و در نهایت فصاحت و بلاغت در جایگاه خود قرار دارند.
ایشان افزودند: حالا که با این دو واقعیت مواجه هستیم باید ازهردو کتاب استفاده کنیم، گوئی اینکه خودمان هم کتاب دیگری هستیم، همانگونه که امام علی علیه السلام فرمودند: خود ما انسانها یک کتاب مبین هستیم، کتابی میخواهد میان دو کتاب دیگر بصورت میان رشته ای تطابق و ارتباط برقرار کند و با کمک تلاش های پژوهشگرانه میان رشته ای به فهم درستی از از این دو کتاب برسد.
در پایان گفتند: قرآن در مورد آنچه که مربوط به دنیای هستی است یعنی فیزیک یا طبیعت و نیز در مورد متافیزیک یا ماورای طبیعیت، یا به اصطلاح علوم زیستی و غیره به یک شکلی حرف دارد. درست است بطور تخصصی قرآن وارد همه این موضوعات نشده اما قرآن در تمامی این مباحث ورود پیدا کرده و کلیاتی را گفته که ما وظیفه داریم با استفاده از این منبع عظیم به این علوم دست پیدا کنیم.
جت الاسلام خاکزاد مسؤول محترم دفتر نهاد رهبری دانشگاه گفت:حدود ۶۰ درصد دانش آموزان و ۵۰ درصد دانشجویان هنوز در زمینه روخوانی صحیح قران دچار مشکل هستند.
باید از حوزه هایی که متصدی این امر هستند،مطالبه گری داشت.
اول باید إقرأ (درست خوانی) صورت گیرد و بعد تدبر در قرآن .امروزه رشته های به نام فلسفه برای کودکان ایجاد شده که به اندازه عقولشان به انها فلسفه یاد می دهند.آیا ما معارف قران را به اندازه عقول کودکانمان توانستیم آموزش دهیم؟
نماینده رهبری در دانشگاه ادامه داد:ما می خواهیم علوم تجربی را بر علوم الهی تطبیق دهیم.این اشتباه هست.علوم قرانی بر علوم تجربی احاطه دارد.علوم طبیعی ابتدایی و جزیی ترین علوم است.چطور می تواد بر کل احاطه پیدا کند؟
امروزه علوم دانشگاهی ما علوم بی خدایی هستند.پاسخی برای “از کجا امده ام” و “به کجا می روم” ندارد. فقط بر سر وسط ِ آن دعوا دارد.
وی درپایان گفت: اگر علوم تجربی را با مباحث توحیدی پیوند دهیم ، می توان فیزیک الهی داشت،شیمی و منابع طبیعی الهی داشت.مرجعیت الهی باید در علوم تجربی مشخص باشد وگرنه می شود همان بیگ بنگ .
حجت االسلام دکتر هاشمی دبیر همایش گفت:
از مجموع ۱۷۰مقاله ارسالی، ۱۵۶ پذیرش شدند که توسط ۳۲ استاد ، داوری انجام گرفت. تعداد مقالات پذیرفته شده ۱۳۶مقاله است .
این مقالات موضوعات بسیار خوبی در بحث میان رشته ای علوم قرآنی و علوم زیستی بوده است که برخی به صورت ارائه شفاهی و برخی هم به صورت پوستری رائه شد.
لازم به ذکر است مقالات این همایش در سایت های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) ، سیویلیکا و نورمگز نمایه شده است، همچنین مجموعه مقالات پذیرش شده به صورت کتابچه الکترونیکی چاپ خواهد شد.
#نهاد_رهبری_دانشگاه_علوم_کشاورزی_ساری
🌐https://nahad.sanru.ac.ir
🆔https://www.instagram.com/sari.nahad1